Dekorasyon

Evinizi Betonla Nasıl Dekore Edebilirsiniz?

Minimal dekorasyon anlayışının artması ile birlikte beton duvar panelleri ve zeminler, hafif beton mobilyalar ve beton aksesuarlar modern dekorasyon anlayışını benimseyen yaşam alanı tasarımlarında daha sık karşımıza çıkmaya başladı. Bunun sebebi olarak betonun sade ve şık görünümünden, dayanıklılığına kadar birçok sebep sayabiliriz.

Evinizin duvar panellerinde ve zeminlerde beton kullanmak, evinizi modern ve sade bir görünüme kavuşturmak için harika seçeneklerden biridir. Bunu yaparken iyi dekorasyonun renkler, formlar ve materyaller arasındaki dengeyi sağlamaktan geçtiğini unutmamak gerekir.

Beton Ev Dekorasyonları
Beton Ev Dekorasyonları

Bu nedenle bizim tavsiyemiz duvarda dekoratif olarak beton paneller kullanıyorsanız, zeminde ahşap döşeme; zeminde beton döşeme tercih etmek istiyorsanız da ahşap mobilyalar kullanmanızdır.

İkisinde de beton kullanmayı tercih ederseniz de mobilyaları sıcak renklerde seçerek ve ortamda yeşil bitkilere daha fazla ağırlık vererek denge sağlayabilirsiniz.

Betonu kullanarak evinizde sıra dışı bir tarz yaratmak için bir diğer yolun Tv ünitesi, sehpa ya da masa gibi tercihlerinizi hafif beton mobilyalardan yana kullanmak olduğunu söyleyebiliriz.  Seçeceğiniz birkaç mobilya ile bulunduğunuz ortama eşsiz bir ruh katabilirsiniz. Bu noktada betonun ağırlığından dolayı kullanışlılığının sorgulanması çok normal olsa da hafif betonların dökme betonlardan yaklaşık 10 kat daha hafif olduğu bilgisini buraya eklemek doğru olacaktır.

Ev Dekorasyonu Çeşitleri
Ev Dekorasyonu Çeşitleri

Beton aksesuarlar da evinizin iç mekanlarını dekore etmek için harika bir seçeneklerden biridir. Beton lamba, vazo veya biblo gibi aksesuarlarla yapılan basit dokunuşlarla evinizin iç mekanlarını daha estetik bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu